nak ikut.....

Saturday, April 5, 2014

Berjumpa Timbalan Perdana Menteri…

Hari Sabtu…..

Oh hari ini aku perlu bertugas sempena Pelancaran Program Islam Sepanjang Hayat (PISH) oleh YAB Tan Sri Dato’ Hj Muhyiddin Bin Hj Mohd Yassin di tempat aku kerja, Kolej Komuniti Ledang… Tetiba rasa bangga sekejap hehe

Untuk hari ini, aku tidak ada tugas yang khusus…sebab aku berperanan sebagai Jawatankuasa Kerohanian yang banyak fokus kepada majlis semalam di Masjid Jamek Ledang iaitu Bual Bicara Timang Tinggi-Tinggi…. Agak menarik bual bicara semalam ditambah pula dengan persembahan qasidah untuk majlis pembukaan…..

Dan hari ini, adalah sambungan daripada majlis semalam….iaitu hari pelancarannya…. Dan kebetulan, turut diundang sekolah-sekolah agama yang pernah aku mengajar kursus pendek dan rumah-rumah anak yatim yang kami pernah buat program disitu… Jadi adalah beberapa orang yang aku kenal terutamanya daripada Rumah anak yatim Ledang seperti Syed, Amirul, Hakim dan lain-lain…

Sempat aku berborak dengan mereka dan bertanya khabar…. Mereka siap tanya, bila aku hendak membuat program di tempat mereka lagi…. InsyaALLAH, aku memang merancang hendak membuat satu program dalam tahun ini di tempat mereka.

Dalam aku berborak-borak dengan mereka, mereka ada menyatakan keinginan mereka,

“Abang, kalau la saya dapat bersalam dengan TPM…”

“Jom, ikut abang”, aku mengajak mereka ke satu tempat.

Adik-adik tunggu je kat sini, InsyaALLAH TPM akan lalu sini…. Kebetulan aku sebagai tuan rumah, aku mengetahui laluan TPM dalam majlis itu….dan syukur TPM melalui laluan itu dan aku gembira apabila anak-anak yatim itu dapat bersalam dengan TPM….walaupun ramai orang bersesak-sesak…. Mungkin Allah permudahkan urusan anak-anak yatim tersebut… Dan Aku?? Aku tidak sempat bersalam dengan TPM….


Nota Kaki Kanan: Orang lain sibuk uruskan TPM hadir, aku pergi buka koperasi buat jualan hehe… Untung!!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...