nak ikut.....

Sunday, February 1, 2009

Susahnya nak memahami seorang wanita.....

Entri ini terkeluar bukan sebab aku anti gurl..malah cuba untuk memahami dan mendekati kaum hawa ni...aku ramai kawan gurl dan pernah gak alami situasi dimana aku x faham apa yang sebenarnya diorang nak…aku pening r..susah betul nak fahami gurl ni.., aku x faham apa yang dia suka dan apa yang dia benci.Bukan diorang nak beritahu pun kat aku…diam membisu..Bila aku dah buat silap, tarik muka…muncung panjang kalah cencurut…Padahal aku sendiri pun x tahu apa yang dirajukkan…boleh pening memikirkannya..Aduhh bleh gugur rambut rebonding aku macam ni..BOTAk!!

Ini lah cencurut...utk sape2 yang tak kenal.. comelkan

Betul ke gurl ni sukar di fahami??Kalau tanya kat gurl mesti diaorang kata lelaki yang sebenarnya sukar difahami…ntah lah…hanya gurl yang betul2 memahami gurl.. contohnya seperti situasi ini yang aku pernah alami sendiri…masa tu aku betul2 bz, n kawan perempuan aku ni ajak keluar jumpa.. kata ada hal penting…tetap bertegas nak jumpa.. aku pun jumpa sebab dia kawan lama aku n nanti merajuk pula jika x jumpa… tapi masalahnya, bila dah jumpa ajak makan n borak2 kat warung je…apa sebenarnya yang dia hendak ni??mana hal penting tu??. Ish2 pening kepala aku..

p/s: Masih cuba memahami wanita…sape nak jadi cikgu aku??..kriteria terpenting mestilah seorang wanita..hehe

12 comments:

piNky LuCiA said...

hmm... itu laa yg aku kata kan.. lelaki kata.. payah nk faham pompuan.. pompuan kata.. ssh nk faham lelaki.. mana satu yg tul ni??

tapi bg aku.. klu tak de komunikasi.. mmg ssh nak faham.. payah ape.. klu tak suka.. gthu tak suka.. jgn nk majuk.. aku mmg pntang pompuan majuk.. hahaha.. adakah aku bkn pompuan??

yg penting lelaki+pompuan sama2 tolak ansur n saling bkomunikasi ngn baik.. settle masalah..

sape setuju???

cima said...

tu la
kite kne ada chamistry ngan seseorg tu
baru leh faham aty masing2

ehan cOmei said...

aku rase laki la yg susah nak di pahami..
pompuan pon susah gak..
tapi laki lg susah..
sO.. ksmpulan.. 2-2 susah..
hahaha.. amacam?? teror tak??? aku leh jd cikgu kO??? tapi ngn syarat.. gaji bulan2 masoooKKK

kui3...

ha.. lupe nak kc tau... aritu.. kitorang bertiga lagi.. lepak2.. n cerite pasal laki n pompuan.... cite punye cite... last2 kitorg da dpt ksmpln yg laki memang susah di pahami.. btol2..
lau nak tau cite lagi lanjut... leh tanya aku..
hehehe..

blog terbaru aku wat ...join la sume
http://udacun.multiply.com/

ehan cOmei said...

cencurut ke tu????? btol ke???
macam tikus je...

ke ko nak klentong aku???

Monkey D Luffy said...

ala kau ni... hal ptg tu nak jumpa ko ler

epol said...

perempuan merajuk = nak bermanja & perlukan perhatian lebey..kan kan kan? hehehe

~d!b@~ said...

ermmm rasenye lelaki lagi susah la nak dipahami..
cam skang, akak xtau pe yg lelaki cari kat sorang pompuan..

ok, utk kes kj tu.. pe yg kj xpaham?
its just dia nak jumpe kj je.. perhaps tu hint ke? ermm maybe dia rindu ke..

cam lelaki pon bkn ckp semua kan..? kalo suke pon bkn nk gtau kan..?
harap2 pompuan paham sindri je..

pompuan nak cakap direct lagi susah, sbb kalo kena reject, malu xhengatt
ktorang kan makhluk bperasaan huhu~

laki kalo kena reject tu standard.. at least nampak macho sbb try ;)
lgpon korang kan rileks2 je *kononnye* hehe

kalo try tumpu sket je, kj akan paham.. siyes xsusah..

then, make she feel like she can tell u everythings.. tu je, bile dia rase dia leh gtau.. dah xyah penin2 dah.. mmg dia akan bgtau direct je pape :P
cuma jgn main2kan dia lak!
kalo xsuke, ckp xsuke.. jgn bg harapan palsu iskkk

Moon said...

jgn cbe fahami wanita
x gune
pompuan nih hormon x stabil
(ckp mcm den nih laki je)

Mencari Erti Hidup said...

ppuan ne kdg2 mmg ssh nk dfahami..diorg lbh ske pendam dlm ati pe yg diorg rse..bbeza ngn laki yg lbh ske bterus trg..so,klau nk phm diorg,sng je..cbe selami ati diorg..ps2,scre automtk laki akn phm ppuan lbh dri ppuan phm laki..slmt mncbe..huhu..

mynmeisazm :) said...

siyes x paham...
tp aku rse bile prmpuan tanye byk sgt soklan kat ko, sdgkn ko x tanye die ape2 soklan,
die minat kt ko..
kalo ngengade tu mmg die minat kot
rsenye la

haNA said...

kgkdg,sume bnde xkan dpt d ungkap ngn kate2..
certain part 2,ssh gler nk ckp..
alah,pham2 je ah..
^^,

Cik As said...

Salam...haha...aku baru sempat join blog ko KJ.. Actualy lelaki & pempuan sama2 sukar difahami...
Kadang pmpuan nie da cukup berkompromi tp dapatnya lelaki yang susah nk paham. Another situation plak, lelaki nie da cukup berkompromi tp masalah pmpuan plak yang susah nk dipahami....

Depend on situation... Situasi yang aku alami, aku rasa aku da cukup berkompromi tp malangnya kebanyakan lelaki yang aku kenali susah nk difahami... Kalo suka tk penah nk berterus terang.. Bila kita da mula close dengan orang lain dia plak yang mengelabah tkut kita terlepas kt tangan org lain.. Tapi bila kita close smula dengan dia, blh plak dia amik tk endah.. Ingat pmpuan nie barang mainan ke?? Silap aribulan kalo pempuan nie cari org lain @ kawen ngan org lain, mula la dia kata pmpuan tk setia... Situasi nie actualy sama jer dengan lelaki kalo mereka berada kt situasi pmpuan nie...huhu... So kesimpulannya, diri sendiri yang mencorakkan atitude kita. Yang penting, kene terus terang, kompromi n sntiasa pantas tapi cool...hehe... tu formula aku la... utk pakai sendiri.,.. blh ikut kalo rasa ok.... hehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...