nak ikut.....

Wednesday, February 11, 2009

Aku dan kain pelikat…

Ish dah lamanya aku x update blog ni…mesti korang rindu kat aku kan…klu x rindu pun, x yah r ckap jujur sangat hahaha..aku bz r skang ni..ari tu aku terlibat dengan program “awek angkat” eh silap r…program adik angkat…nanti la aku citer pasal program ni..dan hari ni baru aku free…tu yang bleh update blog ni…aku nak citer pasal kain pelikat r..bleh tak??Ish apsal tetiba kali ni entri aku berkaitan kain pelikat plak?? Buang tebiat ke??..Ntah r pas aku dengar lagu kain pelikat nyanyian anuar zain kat radio buat aku nak tulis entri nie… Betul ke kain pelikat semakin dilupakan??...terutamanya bagi golongan anak muda zaman ini..Aku rasa mungkin ada kebenarannya.. aku pun ada sehelai je kain pelikat…biasanya aku guna nak buat sembahyang je r…ish rasa rimas la kalau pakai lama2…rasa nak sensing je kain tu..sexy oww…ok gak la aku masih pakai kain pelikat…ada tu sampai x kenal kain pelikat…Alahai kain pelikat..


p/s: aku rasa nasib kain batik pun sama…betul tak??

17 comments:

This is Mine said...

naseb kain batik pon sama mcm kain pelikat....

kalau nk moden sikit pon...

kain batik tue dihantar ke kdai dan mintak tukang jahit tue jahit sebijik mcm kain batik yg dipakai hari....

*so, bezanya disini adalah, kain batik tue dh ready-make....

ad ke yg wt ain pelikat seperti itu???

;)

rose emely said...

hehehehe...
terasa aku!!!
aku jarang pakai kain batik, setahun belum tentu sekali. kat umah standby selai jew kaen batik...utk mak guna kalo dtg umah aku.
huhuhu....kene blajor biasakan laa gamaknye.

::dazzLaila:: said...

hehehe
adehhh panas panas
aku ade 2 helai je kain batik yg tak di pakai
tak reti maaa...
tp ok gak idea jahit tu..
nti xde la atok aku bebel bile tgk cucu2nye tak penah pakai kain batik..hahhaha

KJ-kun said...

oww rupanya skang anak2 zaman moden dah tak pakai atau pandang kain pelikat n kain batik lagi...huhu

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

uiiii.. kain pelikat laaalaalaa...
atok ku je yang rajin pakai..

mynmeisazm :) said...

kain pelekat is alive n kicking.
byk nmpk kt asrama tau.
bersepah2

KJ-kun said...

ko pakai kain pelikat x azam??aku rasa ko pun mesti jarang pakai kan huhu

Monkey D Luffy said...

aku suka pakai seluar pendek jer time tido... tak selesa nak pakai kain peliakt

sheryn clyde said...

erm..ape la ko ni...family aku pakai lg...(termasuk la aku =>)
kain plekat adik2 aku n kain batik aku besepah kat umah huhu..
tp mmg x dinafikan yg kain plekat n kain batik smkin dilupakan skrg...

~d!b@~ said...

kain pelikat lalalala kain pelikat lalalala ~hehe saje2 nak nyanyi kat sini :P

AxL VoGa said...

kain pelikat dilupakan??
x kot...dak2 kampung gune lagi r..

piNky LuCiA said...
This comment has been removed by the author.
piNky LuCiA said...

hmm..aku pndai kai kain batik dr um0 aku..hmm.. drjah 5 ag.. hehehe.. bape tahun eh?? waa.. lupa..ms tu mak aku yg belikan aku kain batik.. aku blik umah baru kai kain batik.. duk hostel biasanya kai sket labuh je.. hehehe..tp syok kai kain batik.. mcm ayu je.. hakhakhak..

mynmeisazm :) said...

aku pakai kt asrama je, express~
hahah.
time solat tu pakai la.
tp tido pakai sluar trek je la...
kang ade yg terdedah, naye je

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hehe...aku pernah main netball pki kain batik..
sempena hari perpaduan UTM..
heee~~

cima said...

hahhha~
tahu senang
comey la pic tu! =)

ehan coMei said...

kaIN Batik???
senang pki.. sng gune..
bnyk gunanye...
ha aku ade bnyk kaen batik...

1. lam 3,4 helai buat pakai
2. ade selai buat kain bshan
3. selai yg mmg xpenah gune buat pakai.. tapi aku guna buat jd sejadah... 1st time amik kain ni trus aku uat sjdah..he3
4. 1 ag kekdg slimut basuhh.. aku buat slimut..he3...
xpon buat lapik tdor bg kwnku yg tdor kt blikku,,.ha3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...