nak ikut.....

Monday, February 23, 2009

Aku tidak layak bergelar suami lagi…


Aku nak citer satu kisah yang berlaku ketika aku makan mee kari dan ABC bersama boy di Taman Universiti…Citer ni bermula ketika aku tengah khusyuk makan mee kari tetiba datang la satu pasangan ni (lelaki dan perempuan)..aku rasa dah kahwin kot sebab lelaki tu macam dah tua je hahahah…diorang duduk di meja sebelah aku yang kebetulan pada ketika itu tengah kosong…datang lah pelayan untuk mengambil order mereka…”Nak makan apa?”…aku toleh memerhati gelagat pasangan itu…si perempuan tu menggeleng-geleng kan kepala tanda tak nak makan…dan aku lihat lelaki tu pun turut menggeleng-gelengkan kepala…secara tak langsung aku pun terikut menggeleng-gelengkan kepala…yelah tempat makan ni selalu penuh tau… memang tempat ni kalau tak makan dia punya mee kari, rojak atau ABC memang x sah tau… sedap hingga menjilat jari pasangan kita tau.. tapi aku x menjilat jari boy r... hahahah.... berbalik kepada pasangan tadi..mereka hanya meminta air sahaja…aku masih tekun memerhatikan mereka…

senarai menu yang terdapat di kedai tu...nasib baik pendek..

Apabila pelayan tersebut beredar, aku lihat si suami itu bertanya kepada isterinya…“Nak makan tak nasi lemak?”…si isteri itu menggeleng-gelengkan kepala.. kemudian dia sebut menu seterusnya, mee kari…si isteri masih lagi menggeleng-gelengkan kepalanya…aku fikir dalam hati..buang tabiat ke laki tu..kan isteri dia kata tak nak makan tadi kat pelayan tu..kenapa masih tanya lagi… hish..aku lihat lelaki tu masih tanya menu seterusnya (rujuk gambar diatas) satu persatu kepada isterinya…isterinya masih menggeleng-gelengkan kepala…tetapi apabila sampai ABC, isteri itu mengangguk….aku terkejut gak r…tadi tak nak makan…ish mengadanya…lelaki tu memang amat memahami isterinya…pulang aku dari kedai makan tu, aku merasakan yang aku masih lagi tidak layak bergelar suami…masih perlu mendalami ilmu “kesuamian”…hahah

Ini lah pasangan yang aku maksudkan itu...

p/s: Berhati2 lah kepada anda semua...jika ada ketidakpuasan hati di mata aku ini...maka akan terteralah cerita anda di blog ini haha...anda mungkin mangsa seterusnya..jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri hahah

18 comments:

donmny said...

rasanya itu bukan pasangan suami isteri

::LiYa:: said...

blaja lg ilmu kesuamian itu!
=p

rose emely said...

kat maner wei kedai nih. nak carik jugak...
betol ke ABC dia sodap? bagilaa add...

YuNyLoveSYou said...

hahaha... comel la post neh! buat aku ketawa sakit perut tau tak!!! gile ke hape..? Bia laa.. c isteri nak manja2... mayb mengandung ke?? takda rasa nak mkn pape.. tetiba sbut ABC, baru terasa nak mkn... pape pon, mcm mana ek kita nak tahu kita dah ready jadi isteri atau suami orang???? hurmmm benda tu slalu berlegar di kepala kuuuuuu...

ijechan said...

nak bermanja la tu~ huks

mynmeisazm :) said...

cube la ckp awal2 nak ABC..
xde la membazir air liur suami..
hahah

eni said...

waaaa... takutnye ngan ko...
naseb baik dulu ko xde blog...
kalo x naye je aku kan... huhuhu

epol said...

mungkin bukan suami isteri kot..hehe,kalo aku ada kat situ pon aku snap gambo pompuan tu..ngade2 tanak mkn kunun..ngee~ :p

Pirate KL said...

nape dia order ABC jer... 123 xnak ke?

cima said...

ish!
payah tol la kalo cam tu
alahai~

ReD said...

whaha....ilmu kesuamian..??jeng3...cmne tuh??

Monkey D Luffy said...

ko nk jadik wartawan ker? meh sini... aku sudi ditemuramah

ehan cOmei.... said...

eleh..
pengoMen2 kat cni.. ckp jer lebih2..
aku rase lau smpai part dioRang ngn psgnnyer..
tentu lago ovEr dr pasng tuuuu..
hahahaha..

ckp jgn sbrg ckap..
mkn jgn sbrang mkn tau!!..
takut buncit nnt.kui3.....

p/s: kj, katne kdai tu??
esok bawak aku p kedai tu ekk..blanje aku tau

ehan cOmei.... said...

tapi..
aku tobat xnak p sTUdent cOrner ..tmpat ygmo bawak aku dlu...
tObat xnak P makn kat cTu.. mISteriii

Jard The Great said...

tuh namanyer bermanja-manjaan... ehehe

piNky LuCiA said...

hehehe.. korg sume jeles.. sbb aweks korg tak manje like suami istri tu.. hahahaha

hmm.. manje2 pun ok laa.. erat kan silaturrahim antara suami istri.. kan3? hehehe :p

♥CACA♥ said...

er..sumpah best bace..tapi jgn la gambau eden yg ekau lokat dlm blog ni nnt. btw. salam singgah

sheryn clyde said...

ai, ko ni.. x baik ganggu umah tgga org..
cian. xpsl2 msuk blog ko.hahah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...