nak ikut.....

Monday, October 13, 2008

Shah Rukh Khan dikurnia Datuk???

Aku mula dapat tahu berita ni masa aku dengar radio era...ada seorang pemanggil telefon si reza mengatakan dia bengang sebab dia baca paper n si shah rukh dapat gelaran datuk...aku berfikiran sama dengan reza..aku ingat si pemanggil tu x baca berita sampai habis kot...maybe shah rukh berlakon watak dato' utk filem terbarunya kot...tapi pemanggil tu menafikan...aku terus baca akhbar secara online nak memastikan kesahihannya...memang betul shah rukh khan dapat gelaran datuk disebabkan Penganugerahan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) kepadanya... entah r macam x bleh diterima akal je...dah x de org malaysia yg layak lagi ke???? Alasan yang diberikan ialah sumbangan Shah Rukh Khan mempromosi negeri melaka melalui filem lakonannya yang ditonton jutaan peminat seluruh dunia...itu Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.

Shah Rukh Khan pernah datang ke Melaka membuat penggambaran filemnya bertajuk One Two Ka Four di A Famosa Resort, Alor Gajah beberapa tahun lepas.

aku x setuju langsung alasan yg diberikan....klu macam tu baik bagi pengarah filem tu gelaran datuk..dia yang tentukan tempat lakonan....n bersiap sedia la klu pas ni ramai pelakon luar yang nak berlakon di Malaysia sebab gelaran Datuk....

3 comments:

-eni- said...

kan??? da maken teruk industri skang...
sampai org luar pun nak diiktiraf...
sbb tu la artis luar suke jek datang cni....

Zul Hakim said...

Thanks for the link to http://www.findingbarkat.blogspot.com
I'm staying very far in Pahang here, won't always available to drop by in JB for the orphans.
Actually, I'm laying my hope for the orphans with you peoples, students of UTM, just next door to the Rumah Barkat.
By the way, thanks very much for all your peoples effort in conducting the class for the kids, they really need the class.

-eni- said...

weii... bikin panasssss!!!!
eni budak busuk ye????
sengal la ko ni...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...