nak ikut.....

Saturday, January 16, 2010

Aku telah jatuh cinta??

Aku baru je usha2 inbox email aku….dan salah satu email itu telah menarik perhatian aku.. ia dihantar oleh kawan baik aku…email itu bertajuk… “Checklist: Tanda anda telah jatuh cinta”. Jadi jika anda semua ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta pada seseorang atau tidak, anda boleh mengetahuinya dengan baca senarai di bawah…

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
Aku: Aku memang jarang marah orang…kalau marah pun sekejap je…jadi pernyataan ini aku x bleh guna heheheh

2. Anda akan sentiasa merindui dia.
Aku: Setakat ni x ada pula seseorang yg special aku rindu…aku rindu budak2 sekolah dan U aku… rindu zaman lepak sama-sama

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan
Aku: erk jarang keluar berdua dengan gurl…selalu beramai-ramai…jadi x tahu..selalunya keluar tngok wayang…jadi terpaksa jalan laju2 sebab nak rebut beli tiket wayang takut barisan panjang nanti heheh

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
Aku: owwhh ini masa zaman dulu2 masa sek. Men….sekarang blum peluang merasa lagi…

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.
Aku: oww ini pun dulu-dulu masa zaman sekolah menengah…asyik tersasul je bila berbual dengan dia…nerves sangat agaknya hehehhe

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
Aku: oww x ada gak…sedihnya

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
Aku: oww adakah dia besar sangat sampai nampak dia sorang je…and block pandangan aku??? Heheh tapi aku pernah baca…lelaki biasanya akan usha gurl lain gak walaupun tngah date huhu

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
Aku: oww skang kat ofis aku slalu dengar lagu berirama balada…tetapi slalu lagu sedih lah.. seperti “izinkan aku pergi”…so apa maknanya ni??hehhe

9. Dia sentiasa di fikiran anda.
Aku: oww yang ni no komen heheh

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.
Aku: oww x tahu plak kalau dia ada bau wangi…selalu aku bau peluh je…

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
Aku: oww ini pun no komen hehe

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
Aku:oww ini betul2 terjadi kalau cinta itu sudah wujud…cinta itukan buta

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.
Aku: dalam fikiran aku sekarang nak lunch…laparnya hehhe

p/s: So kesimpulannya, aku belum jatuh cinta lagi….adoyai umur dah semakin meningkat ni.. heheh

p/s/s: memang mudah untuk menentukkan sama ada diri kita sudah jatuh cinta atau tak..tetapi sukar untuk mengetahui sama ada dia mencintai kita juga atau tak….betul tak??

6 comments:

Fiq said...

aku setuju dgn ayat last ko bro. susah nak tau isi hati sebonar org ni

U-Nie_sYa said...

yup betul tue bro..sukar utk kte mengetahui isi hati org yg kite cintai..hendak diluahkan perasaan itu, tapi terasa malu dan takut jika cinta x berbalas..huhu..

btol ke x jatuh cinta lg.??pelik..!!hehe

fArAh07 said...

ngahahaa~
tol2

KJ-kun said...

betul2...aku pun mengalami situasi yang sama... taku bertepuk sebelah tangan...

u-nie_sya: betul la skang ni x jatuh cinta huhuh

~ ReD ~ said...

oit2! sapa kah gerangannya minah tu time sek menengah tuuu...??jeng3..hehe

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

Pada suatu perkenalan yang baru
yang tidak disangka-sangka
satu jalinan persahabatan
di antara kita

dek keluhuran
ketulusan hatimu
sifat memahamimu
dalam mengeratkan hubungan

dalam jalinan persahabatan
sesungguhnya
kunci sebuah persahabatan
adalah pengertian dan kepercayaan

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...