nak ikut.....

Thursday, January 21, 2010

Pilih Ayah atau Teman Lelaki??

Oww korang janganlah awal-awal dah gelabah…dan terus cop aku sebagai seorang gay apabila membaca tajuk entri aku kali ini tanpa membaca isi nya….perkara ini selalu berlaku kepada rakyat Malaysia… kononnya rakyat Malaysia ini terlalu busy untuk membaca keseluruhan cerita, just membaca tajuk je hehehe..Sebenarnya ini bukanlah kisah aku…tetapi kisah seorang gadis yang berada dalam dilema sama ada hendak memilih teman lelakinya atau ayahnya…

Cuba korang bayangkan seketika berada di tempat gadis itu… aku tengah bayangkan ni, korang kena bayangkan juga baru korang akan berfikir secara bernas heheh…tetiba aku terus duduk bersimpuh ayu ala-ala gadis hehehe

“Gadis ini ingin mendirikan rumah tangga dengan kekasihnya yang tidak mendapat restu daripada bapa kandungnya. Malah, dia diugut bapanya melalui SMS untuk menceraikan ibunya jika dia mahu meneruskan perkahwinan dengan lelaki pilihannya itu”.

Persoalannya:

a) Mengapa Si ayah tetap berdegil tidak mahu si anak melangsungkan perkahwinannya?? Bukan kah perkahwinan itu baik daripada jika berlakunya zina??

b) Mampukah si gadis membuat keputusan yang tepat?? Antara keluarga atau teman lelaki??

c) Mengapa si ibu yang menjadi mangsa keadaan di dalam ini cerita??

p/s: Oww ini membuatkan aku takut untuk berkahwin heheheh

7 comments:

piNky LuCiA said...

kdg2 ayah tak kasik may be ada sebab tertentu.. so baik bcg elok2 ngan family mengapa boleh jadi macm tu.. dan utarakan sebb2 mengapa kita nak kawin ngn lelaki 2... sebenarnya.. semua boleh bawak bcg..

tul tak?

aNnAs said...

tp knp plak nak ceraikan mak die???plik..

♥ p a n y ♥ said...

kejamnye ayah die. sesuki je ugut nk ceraikn mak die. ingt kawen ni maen2 ke. nmpak sgt ayh die cm xserius je syg mak pompuan tu.... WTH

Mr.Homosapiensz said...

tu ler...mak dia jadi taruhan....
rasanya ayah dia saje gertak jer tu coz mmg confirm xnak anak dia kawin ngn teman laki tu....

klu laki tu nk kawin ngn pompuan tu, bawak le keluarga gi merisik ker..biar ada adab skit....


maybe ayah dia tau sesuatu yg x kena ngan laki tu kot yg anak dia x tau....


maybe naluri seorang ayah yg juga seorang lelaki yg mengatakan lelaki itu tidak dpt melaksanakan tanggungjawab sebagai lelaki/suami kepada anaknya.....

udacun said...

huhu..susah la KJ.. wawawaa...
but bg aku family 1st.. huhuhu... slagi xlanggar hukum syarak

U-Nie_sYa said...

kesian dia..nak mendirikan masjid tp dihalang dan parah lg diugut..hmm..msti dia skrg nie berada dlm dilema..

KJ-kun said...

pinky lucia: tu la pasal...tp ayah dia xnak berbincang...

annas: alasan nak kahwin lain kot heheh

pany: betul2 setuju sgt

homosapiensz: terasa macam dr fadzilah kamsah plak yang komen ni hehehe

udacun: betul2...harap2 gurl tu buat kputusan yg betul la

Uniesya: betul2...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...