nak ikut.....

Tuesday, December 18, 2012

Kiamat semakin hampir!!!!


Kecoh!!!

Apabila ada ramalan menyatakan bahawa kiamat akan berlaku Jumaat ini…

Dulu pun pernah kecoh sekali yang kiamat akan berlaku pada tarikh-tarikh tertentu dalam tahun 2012…..tetapi tidak ada apa-apa yang berlaku!!!

Aku bukan hendak mengulas mengenai ramalan tarikh kiamat….TETAPI adakah kita sudah bersedia untuk menghadapinya??

Sepatutnya, kita terutamanya umat islam tidak boleh percaya ramalan tetapi perlu untuk menggandakan amalan….dan tetap yakin bahawa hari kiamat itu pasti berlaku.. hanya Allah swt sahaja yang mengetahui bila tibanya hari itu seperti dijanjikanNya.

Selepas tarikh ramalan, adakah kita telah dapat mempersiapkan diri menghadapi kiamat??

Aku takut apabila lepas sahaja hari jumaat ini, dan orang yang terlalu taksub dengan ramalan, jika dia melihat tiada apa yang berlaku pada sekeliling, dia akan kembali kepada kehidupan lamanya yang leka daripada melaksanakn perintah Allah….mungkin dalam 2-3 hari ini, dia gigih melaksanakan perintah Allah…

Bagaimana pula jika ada orang yang tidak rasa apa-apa pun, tidak membuat sebarang persediaan walaupun dia tahu Kiamat atau kematian semakin hampir??? Dialah manusia yang paling rugi di muka bumi ini….


Sebab itulah, Allah merahsiakan tarikh kiamat dan masa kematian seseorang….DIA maha mengetahui…  yang manusia pasti akan membuat persediaan di saat-saat akhir….Dengan berahsianya tarikh kiamat dan masa kematian seseorang, manusia itu akan sentiasa mengamalkan apa yang diperintah, dan meninggalkan apa yang dilarang ke atas dirinya…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...