nak ikut.....

Friday, October 17, 2014

Setiap semester ada kisahnya…

Semalam, berakhirlah sudah peperiksaan akhir kelas aku, Semester 4…. Selepas ini, mereka semua akan merantau seluruh tanah air untuk praktikal dan bekerja, mungkin juga ada yang akan menyambung pelajaran….akan melihat dunia sebenar yang penuh cabaran dan dugaan…. Adakah akan bekerja dalam bidang yang mereka belajar, atau beralih arah menukar angin…

Isnin depan mereka ada rombongan unit ke Perak selama dua hari satu malam….tetapi aku tidak dapat menyertainya kerana ada bengkel di Penang….Kira semalam hari terakhirla aku berjumpa mereka… dan semalam rezeki mereka, ada yang belanja pizza….tetapi bukan akulah heheh…aku hanya tumpang makan je…terima kasih hamba Allah tersebut (tidak dibenarkan umum nama)…..

Dan semalam juga, sesi bergambar, bersalam dan luah perasaan… ini yang bab aku sangat terharu….

Tiada yang dapat membanggakan seorang pensyarah, melainkan melihat anak didiknya Berjaya… kata-kata terima kasih yang diungkapkan oleh mereka semalam sangat mengharukan aku….. (mesti ada yang potong bawang dalam ofis aku semalam)

Aku hanya mendoakan mereka semua Berjaya di luar sana…Jika lepas ini nak tanya apa-apa, hanya hubungi sahaja….dunia tanpa sempadan sekarang…ada wechat, wassap, facebook, instagram dan lain-lainSetiap semester ada kisahnya…setiap pelajar ada ragamnya!!!


Nota kaki kanan: Semua orang adalah pendidik….ada juga benda yang aku belajar daripada pelajar aku….

Nota kaki kiri: Adakah anda seorang yang kreatif? Kalau ya jom klik SINI . Jika anda ingin menyambung pelajaran dalam bidang pastri, akauntansi, automotif dan servis penyejukan dan penyamanan udara, jom daftar di Kolej Komuniti Ledang

Nota tangan kanan: Anda rasa artis Malaysia mana yang paling penakut dan jerit macam pontianak? Klik SINI kalau nak tahu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...