nak ikut.....

Tuesday, June 16, 2009

Abang KJ @ Kau??

Aku rasa janggal bila dulu dia panggil aku ‘Abg KJ’ tapi sekarang dia mula panggil dengan gelaran ‘kau’ sahaja untuk menggambarkan diri aku ketika berbual..Mula-mula aku x biasa, rasa macam pelik dan hendak tergelak sahaja…Masa permulaan perkenalan antara aku dan dia, dia membahasakan dirinya ‘saya’ dan untuk aku..dia panggil ‘abang KJ’ini sebab aku tidak pernah memberitahu umur aku padanya…mungkin sangkaan dia..muka aku ni mencerminkan orang yang berusia…aku tak tahu sama ada aku perlu berbangga atau pun tidak dengan keadaan itu…setiap ari aku tonyoh muka aku dengan kulit pisang supaya licin dan awet muda hahah (aku dengar petua ni kat radio…betul ke??)..tetapi semuanya terbongkar apabila dia terjumpa kad pengenalan aku… rupanya aku hanya tua beberapa bulan daripadanya…aku memang dah tahu sejak awal lagi yang kitaorang hampir sebaya..hahaha…sejak itu dia mula menggunakan pangilan ‘aku & kau’. Aku tak kisah pun panggilan apa yang hendak dia guna..asalkan sikap dia masih sama macam dulu….huuhu…so aku nak berpesan ni…jangan ingat aku yang rupa mcm bapa mithali ni dah berkahwin k hahahah… kesimpulannya don’t judge a man from his face but judge a man from his ______ (korang isi la sendiri..tapi x bleh lucah k)…hahah

p/s: korang jangan ingat AS dan Roy tu masih budak sekolah menengah tau…diorang tu sebenarnya dah layak jadi mak & ayah budak hahah

p/s/s: Budak perempuan berumur dalam lingkungan 17-22 tahun saja yang boleh panggil aku abang KJ eh hahah...lagi panjang diorang sebut 'abang'...lagi aku sayang hahaha

7 comments:

eDry lurGh.. said...

umo kampp bape

KJ-kun said...

hahhah teka lah...

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

yea-yea...aku tau brape umo KJ-Keroro nih..mmg dah tua pun...dah layak jd datuk kepada cucu pun..
KJ tonyoh muka ngan pisang??? 0X0

Fairuz Selamat said...

1st... tonyoh ngan kulit pisang?.. pehh ni mesti kulit segebu kak pah ni kan..

2nd.... takpe... walaupun situasi aku mcm roy.. ahahahah.. aku paham keadaan ko... ko patut berbangga.. hahahahaa

3rd.... dont judge a man by his look... but by his... kindness... betol ke ek?

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

1st- eleh apai...nak kata diri nampak muda le tu...TIDAK!!!!

2nd- don't judge a man by his look... but by his... wallet ar!!! hahaha... nak allowance! :P

ehan Comei said...

ooo..kire da tue la ni ekk...

kj.. umor aku 22tahun..bley aku pggl abg la ni ek..
abannngggggg KJ..
hehehe.. bang nnt balik jgn lupe blikan coklat ek.. daa...

piNky LuCiA said...

umo aku baru 12 tahun.. so aku kena pggil pe? pak cik kj ye?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...