nak ikut.....

Thursday, June 18, 2009

Zoo Rumah Kedua Aku??

Ish jangan salah faham plak dengan tajuk entri aku kali ini…aku bukan ada sedara mara mahupun kenalan di zoo…tetapi aku suka sangat g zoo…kalau aku turun sesuatu tempat/negeri yang tak pernah aku pergi…aku akan singgah shopping complex yang terkenal di situ dan zoo nyer… kenapa zoo?? Entah lah, aku rasa aman dan hilang segala tekanan yang aku alami jika melawat zoo…Antara zoo2 yang pernah aku pergi ialah:-

a) Zoo Negara
Ini adalah zoo yang paling kerap aku kunjung…yelah sebab dekat je dgn rumah aku…paling last aku pergi ke situ adalah dengan Roy…tetapi just lepak kat luar pintu pagarnye je…Sebab apa?? Ini lah yang nak diceritakan…kitaorang gigih beli pelbagai stok makanan..ala2 mcm nak berkelah dalam zoo Negara tu..setibanya kitaorang nak beli tiket masuk…mak oii mahal kemain..dah naik brapa kali ganda ntah..selepas membuat pertimbangan sewajarnya..kami x jadi msuk..just berkelah di luar, menghabiskan makanan yg dibawa tu..sambil tngok awek2 yang lalu lalang… berbaloi kan??hahah

b) Zoo Melaka
Ini juga antara zoo yang kerap aku kunjungi…biasa lah dekat dgn kampung aku…kalau x pergi, baik aku x mengaku jadi anak orang Melaka hahahha

c) Zoo Kuantan
Roy telah membawa aku mengunjungi zoo ni ketika aku lepak seminggu di rumahnya dulu. Zoo ini agak kecil dan tiada bayaran masuk dikenakan..tapi x kisah lah…asalkan ada haiwan di dalamnya hahah

d) Zoo Johor
Ni kira zoo yang terkini aku kunjungi…bayaran masuk agak berbaloi dan logik akal lah berbanding zoo Negara….Haiwan2 nyer agak banyak dan sihat2…



p/s: Selamat bercuti-cuti Malaysia...

p/s/s: Apsal eh orng x bela hamster kat zoo tapi angsa dan itik diorang bela?? Adakah hamster di anak tirikan??

p/s/s/s: teringin sangat nak pergi zoo taiping..Bila lah bleh pergi??

9 comments:

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

ape plak zoo kuantan..buat malu kat org kuantan aje nanti..tu Taman Mini Teruntum lar..tak bley jadi zoo pun..huhuhu
eleh, mentang2 bela hamster...bluerk!

aNnAs said...

pasni g zoo taiping nak?hehe...kj, nak sekor hamster bleh?nak bela kat segamat nanti..=b

░♥si lampu neon♥░ said...

sukanya...i like zooo =)

KJ-kun said...

roy:oww sori..tersalah info huhu

annas: bleh aje...aku bru dapat 7 baby hamster baru semlam...diorang ni seaktif tuan nya hhahaha

neon: i like mat rempit hahahah

syafawani said...

pegi la zoo taiping..ok jugak la..hehe

Kotak Hati said...

hu3
hamster??
bleh gak jadi warge zoo nanti..
hahahah

allin said...

dlm sthun dh 3x p zoo tepeng..hat tu jea yg paling dekat ngan pneng..hahaha

piNky LuCiA said...

aku xpenh pg zoo.. kt ganu xde zoo. hhuhu..

Anonymous said...

Bagusnye awak.... mencari ketenangan denggan melihat haiwan dan fatamorgana ciptaan Tuhan. Sy pun nak wat cm tu lah jgak. Kita, bila boring slalu lepak di shopping kmpleks.Ape kate kita smua cube ke zoo pulak pasni untuk relax.Sy dulu prnah gak berkelah di zoo mlaka. Bawa nasi lemak dan kuih bkalan dmasak sndiri dan juga kluarga...namun kini sume tu tinggal knanggan . Rumah kg pun dah xde penghuni. nenek da meninggal dan kami sume blaja/keje d luar. Aduhaiii ,selamat bercuti sumenye...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...