nak ikut.....

Monday, June 8, 2009

Teguran Cara Penampilan Aku..

Aku selalu ditegur oleh kawan-kawan aku mengenai cara penampilan aku…bukan sebab aku berjalan lenggang lenggok persis model seperti ‘kawan baik’ roy tu berjalan..tetapi adalah sebab pemakaian aku yang tidak kena pada mata diorang…ada yang tidak suka dan ada yang sebaliknya…aku ni jenis yg pakai je apa yang aku suka dan rasa sesuai..dan yang penting apa yang tangan aku tercapai dalam almari la hahaha…aku ni jenis yang tidak cerewet dalam pemakaian…berikut adalah antara cara pemakaian aku yang ditegur..

a) Batik + jeans
Ini antara cara pemakaian aku yang ditegur oleh ramai orang…Kes ni berlaku pada malam perasmian “club night”.Penat aku nak explain pada setiap orang yg bertanya mengenai seluar jeans aku yg tidak sesuai dipakai ketika itu..Rasa nak naik atas pntas buat pngumuman je…aku x pakai seluar slack malam tu sebab ia tertinggal kat rumah…dan dalam almari aku hanya ada seluar jeans je…kang aku x datang majlis tu lg ramai plak yang bertanya huhu


b) Beg
Dulu aku selalu bawa beg ke mana2 walaupun tidak mengisi apa2 di dalamnya..saje je..kalau beli barang nanti senang je letak dalam beg tu…beg paling teruk kena kutuk yang sampai sekarang aku ingat adalah beg yang aku bawa g genting ni hahaha…dari jauh dah dapat lihat aku kan…


c) Cermin mata
Aku start pakai cermin mata masa aku form 5…aku rabun jauh..tapi power tak adalah tinggi mana pun..just 50 utk mata kiri dan kanan..aku ingat lagi masa form 5, budak2 kelas aku termasuklah cikgu bm aku..pnggil aku Prof…Amin..mudah2an menjadi kenyataan hahah. Setakat ni dah 6 kali aku tukar spek (sebab pecah + hilang)…dah pelbagai bentuk aku pakai.. berbingkai penuh, separa atau x de bingkai…tetapi spek yang paling ramai tegur n pling lama bertahan (2 tahun) adalah spek biru aku ni…hahah..sesuai tak aku pakai spek ni??


d) Topi + Rambut x bersikat
Dulu, bila aku nak keluar rumah mesti aku pakai topi…x kira lah pagi, petang atau malam.. Sebab? Aku malas nak sikat rambut hahaha…tapi skang aku dah 2 tahun x pakai topi..keluar rumah dengan confident je..just guna sikat asli iaitu jari2 aku utk menyikat rmbut hahaha

Sebenarnya banyak benda lagi yang aku selalu ditegur…tetapi aku berterima kasih kepada kawan2 aku yang berani menegur aku…aku tahu mereka nak aku sentiasa dalam keadaan ensem hahaha…kalau bukan mereka yang tegur, habis siapa lagi??

p/s: Mula berfikir utk mencari isteri supaya sentiasa dapat menjaga penampilan aku hahaha

17 comments:

Miss Hazzy said...

cari isteri untuk merubah penampilan...bagus2

yanna yazed said...

kj, aku suka je pnmpilan ko... e'thing seems ok to me...

ファラ 'aqila said...

kalau xjumpe calon macam ne? hehe

joegrimjow said...

pakai apa2 pon asalkan bahagiaaa

kj said...

miss hazzy: tlng kj carikan eh haha

yanna:yeke ok??apsal ada yg x suka??

aqila: x kawin la hahha

joegrimjow: pakai apa2 pon asalkan mnutup aurat n sopan hahahha

::::LAdY FAFA:::: said...

hope jumpe yg sesuaiiiii...hheheheh

ReD said...

haha..itu macam ka?
tp xpe.. yg pnting aku suke beg ko tuh..haha

yanna yazed said...

aik kj... tu pn ko nk tny? sbb diorg jeles ko hnsem sgt lh tu. idaman wanita 1 malaya. btl x? (whistling smbil jln jauh2...) huhu...

Rantong said...

cari bini yg soleh tau..

View Profile: Rantong™

rul ehsan :) said...

woit kj....dalam blog ko nih kan...ak prasan something tau...most of ur entry sti der cakap pasal binilah..isterilah...naper ko dah x sabar nak beristeri k...klu g2 la kan...slamat mencari calon...

yanna yazed said...

aku pn rs g2 lh ehsan... bl ko sbut br aku sdr. then dia kutuk2 aku asik cite psl mknn je. xpelh cite mknn. huhu... slmt mncari calon kj... nk cikgu kn? g FP, bg flyers. huhuhu...

udacun said...

isteri tuk ubah penampilan??
jgn tersilap cr KJ..takut hbs penampilan ko die ubah..
xpasal2 jd org len nnt....
lau ubah yg bek xpe... hehehehe...
jgn kene Queen contRol nnt... hehe

Anonymous said...

hahaha..kelakar rupanya blog budak ni..
(fizah kwn miryanti)

Zulee said...

good luck bro !

Anonymous said...

hehehehe kj...smg jumpa apa yg diimpikan ye :)) may Allah blessed you..amin..

Anonymous said...

dah tau x ada seluar slack...x payahlah pakai baju batik...pakai baju biasa...hahaha

Norlia Mohd Yusoff said...

Sentap x bile kwn2 tegur???

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...