nak ikut.....

Friday, May 1, 2009

Petua menambah berat badan…

Anda terlalu kurus??

Terasa nak melayang jika ditiup angin??

Anda jangan risau…ikutilah petua menambah berat badan yang aku telah amalkan ni…di jamin berkesan…kerana aku telah cuba terlebih dahulu….dan korang boleh lihat hasilnya sekarang…jika tidak berkesan….wang anda akan dikembalikan…tapi petua ni x perlukan sebarang bayaran pun hahah.. ok la ni nak citer skit, dulu aku terlalu lah kurus bagi orang yang tinggi seperti aku ni… ramai yang jeles dengan kekurusan (ada ke perkataan ni??) aku.. tapi aku x suka la terlalu kurus…aku nak tengah2..means x terlalu kurus atau gemuk…aku x percaya langsung dengan ubat2 tambahan atau pun appeton weight gain tu…jadi aku amalkan petua aku sendiri…dan hasilnya aku telah tambah 10 kg dalam 2 semester aku belajar di UTM (kira setahun la)…ya ampun…bnyaknya lemak aku…Berikut adalah petua aku:-

1. Mestilah makan dengan banyaknya…paling kurang dalam sehari mesti makan 2 kali…masa nak ambil makanan tu, ambil pinggan paling besar jadi walaupun kita ambil nasi dalam kuantiti yang bnyak tetapi terasa seperti sikit juga.

2. Lepas makan, mesti terasa mengantuk…jadi lekas2 lah pergi basuh kaki dan tidur…setiap minit waktu tidur berharga untuk menambahkan berat badan anda…

3. Jika ada orang ajak anda berjogging…anda turut serta juga tetapi dengan naik motor…biarkan rakan anda berjogging keseorangan tetapi anda mengikutinya dengan motor…

4. Tetap naik motor juga..walaupun hendak pergi ke bilik member seberang jalan…aku selalu buat masa nak pergi bilik ehsan…hahah

5. Pastikan pengambilan makanan2 berlemak dan air karbonat tidak pernah miss dalam seminggu..

6. Pastikan lauk anda ada ayam setiap kali waktu makan…

Selamat mencuba…..

Sebelum....

Selepas...

P/s: aku percaya jika seseorang itu mencintai kita...dia akan menerima kita seadanya....hahah

p/s/s:selamat hari pekerja kepada semua pekerja dan bakal menjadi pekerja (seperti aku ni) huhuh

21 comments:

mynmeisazm :) said...

pergh..
aku dh la kurus..
leh try ni..
hahak

kj said...

aku x obesiti lg k...
masih maintain...
cuma x kurus je huhu

rul ehsan said...

wah....skang bru ak prasan ko dh gemok la kj...jauh giler beza ngan waktu gegar u ari tuh...tp dalam perkhtua ko tuh ak rasa satu ko tertinggal la bro...perkhtua penting tuh..
-mencari seorang adik yg boleh membahagiakan anda...haha...

pink_butterfly said...

waaaah,

petua yg mnarik n mbhagiakn..

harus ku cuba.

ReD said...

WAH2...SIAP NGAN PIC, TESTIMONIAL K TUUU...??hehe
gler la!!kmbang dh ko skrg eh??aku menten slim river..hehe
aku time stdy dlu, ssh btol nk kmbang!psl aku menapak p klas 2km (prgi balik klas)+ trun nek tangga..huhu

kj said...

rul ehsan:yup lupa nak tulis...cari bnyak2 adik angkat eh...nanti hati bahagia...klu dapat awek angkat pun bgus gak huhu

pink_butterfly: jgn lupa cuba tau...klu berjaya sila hantar gambar kat aku...sebab aku nak promote aku nyer petua...kira ko akan jadi testimoni petua aku r hahah

Red: lebih kurang gitu r....kembang2 pun x obes eh hahaha..aku klu bleh nak tngkat plng bwh skali hahaha

pelangi said...

weh.
llkai sng la.

perempuan kalaw ikut petua ni jln ke?
mcm susah jea?

Putera Arjuna said...

ni petua sendiri ke bro?

petua nak maintain badan ada tak?

aku perlu petua tu!

N@dhir.. said...

HAHAHA..KJ..AKU NAK IKUT JEJAK LANGKAH KO..PASTU AKU NK PETUA CEPAT DAPAT AWEKS..AKU KESUNYIAN..HAHAHA..

yanna yazed said...

kj rmai aweks... dia kt utm ni amtlh gatal... bdn dia naik, dia jd mkin 'hot'... uhuk2...

~d!b@~ said...

huhu~

kj? suda pk masak2?

hehehe

memang la orang yang mencintai kita tu terima seadanya, tapi kite tu laa nnt..

sakit la, susah nak cari baju laa

iskkk papepon.. memang teserlah keberkesanan petua tuh!
akak kagum! haha!

kj said...

pelangi: anda cuba la...saya sudah mencubanya hahah

putera arjuna: alamak x de lagi r...cuba ko tnya yanna..badan dia maintain mcm ni dari dulu lg huhu

nadhir: nak dapat awek?? cuba ko tnya akoo...bukan setakat awek...musuh pun dapat hahaha

yanna:aku dalam utm single...luar utm dah berpunya hahah

diba:lama nya x dengar citer kak diba...mcm sindir je ayat kak diba ni hahah

eni said...

wes... petua ko neh... bukan jek wat tambah berat badan... tapi boncet!!!! tanak r...
bagi r petua leklok sket.. hohohoh...

sheryn clyde said...

erm..kalu kau slalu sgt amalkan petua ni... macam2 pnyakit ko bole dpt tau...

kj said...

eni: boncet lambang kebahagiaan hahah

sheryn: aku lagi dapat penyakit sakit hati klau x amalkannya hahaha

Anonymous said...

ermmm.. i waNt Try diZ Tip.
manalataW Aq tmbh Sexy..
hehehee.

Anonymous said...

kate org aku mcm model..tinggi 174..berat 55..
tp aku rase aku kurus sgtla..
tak confident langsung kat dr sndiri..
da try wweight gain appeton tu..tak jalan pon..
makan banyak pon..berat aku still maintain ..
tak paham tol..
kene tgu aku lepas beranak kot baru berisi ckit..haha
tp petua ko ni..ish2..tambah penyakit..
apepon .thanks for the petua..

mandak said...

yaka...mcm 2 ka ptua nk gemuk..
mcm ptua nk msuk hosptl ja 2..
anyway..slmt mcuba kpd ssiapa yg nk mcuba yee..

erotic celebrity sex stories said...

It was part of a secret defense project and wed like it back. I jumped on top of him andwhen his black cock entered my pussy, my submission to him wascomplete.
short hot sex stories
lesbian lovers stories
real taboo stories
hot erotic sex stories
teen girls sex stories of rape
It was part of a secret defense project and wed like it back. I jumped on top of him andwhen his black cock entered my pussy, my submission to him wascomplete.

Fakhrul Haiyin said...

berkarbonat & berlemak ? haha.

fatimatuzzahra said...

thanks for sharing..ini pula pendapat saya..
http://kedaivitamin-ku.blogspot.com/2013/12/jom-tambah-berat-badan-dengan-set.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...