nak ikut.....

Friday, April 24, 2009

Kisah Minyak

Minyak!Minyak!Minyak! Sepanjang minggu ini, hidup aku asyik berkaitan dengan minyak je.Nasib baik aku x jadi orang minyak. Pertamanya, adalah berkaitan dgn projek final aku sebelum grad ni..tajuknya ialah fast pyrolysis of scrap tires...mesti x faham kan..senang citer aku perlu tukarkan tayar2 terbuang tu menjadi minyak yang berguna…walaupun aku dah present projek tu minggu lepas, tetapi supervisor aku suruh gak aku buat lagi 1 experiment isnin lepas…nasib baik menghasilkan minyak banyak…kalau tak, ada yang naik minyak nanti…yela aku ada final paper rabu lepas…x study apa2 lagi…tapi dia suruh buat experiment plak…aku terpaksa ikut r…kang dia bagi gagal plak, terpaksa extend 1 semester….Naya!!

Kisah keduanya plak, enjin motor aku mati kelmarin ketika tgah bawa laju2…nasib baik x ada apa2 berlaku…pas enjin tu mati, aku berhenti la kat tepi jalan…ingat x ada apa2..just biar motor tu cool sekejap…mungkin semput berlari laju kot…pas rehat kejap, motor tu dapat start balik..tapi boy yg membonceng jadi takut…x nak naik..aku paksa…motor dapat bergerak sprit biasa…itu kisah kelmarin.. tapi semalam, perkara yang sama terjadi..berdekatan dgn tmpat pertama ia terjadi..ketika itu aku nak pergi minggu saham amanah malaysia (MSAM) kat plaza angsana…tapi situasinya yg lebih bahaya…enjin mati ketika aku tngah pecut bas…aku tetap cool, tapi boy dah mengepit kaki kuat2…alasan dia, perlakuan mengepit tu merupakan tindakan refleksi akibat kemalangan motor dahulu…ALASAN SANGAT!! Seperti biasa, aku berhenti di tepi jalan…bagi motor aku take a break…aku pun call ayah aku, tanya pasal kejadian tu dan alang2 aku dah lama x call rumah hehehe..Aku dah tahu puncanya…aku pun terus g worksyop…”Bang, tukar minyak hitam”orang bengkel tu pun terkejut, kering habis minyak hitam motor aku masa dia menukarnya…mana la aku tahu, x sampai sebulan aku tukar hehhehe

Kisah ketiga plak, aku ngan boy teruskan perjalanan ke MSAM, sampai di sana ada pelbagai pameran… kitaorang lepak hampir sejam gak disitu…ketika nak balik, kitaorang diminta jawab kuiz kat booth Sime Darby..kononnya senang r…aku copy je jawapan boy…malas nak cari n fikir la hahah..pas hantar borang tu, aku dapat hadiah…MINYAK MASAK SAYURAN….apa kejadahnya??aku nak buat apa dengan minyak masak ni??Nak buat hamster goreng?? Minyak masak tu masih tersimpan rapi di dalam almari aku… Sape2 nak beli, aku boleh jual…haha

p/s: aku masih gigih ‘menjual minyak’.

10 comments:

Umie said...

hahaha..cemane bole x sedar minyak hitam dah kering...adoiyaii!!!!

psst : kalau xnak minyak sayuran tu meh la anto kat kite di BP nie..kekeke

cima said...

hye lame ta nampak update blog ni
ye la kot

nasi miyak sedap gak
lapo2 ni
kihkihkih

yanna yazed said...

kj jual minyk?? nk bli... hoho...

nnt roy sound aku "engat moon tu yana"

kj said...

Umie:tu la pasal...xsedar la..lgpun baru sebulan je ganti...xkan cepat sgt kering huhu
minyak sayuran tu kena la beli huhu

cima:agak bz skit kebelakangan ni la...
ala apsal tetiba ckp pasal nasi mnyak?? aku dah rasa nak kahwin plak hahha

yanna:betul2...ingat moon tu hahah

yanna yazed said...

ala... nk bli minyk je... minyk sayurn tuh...mok jual ka?

piNky LuCiA said...

lelaki pun ade eh mcm ni..ingt kan pompuan je yg tak tahu myk itam da kena tukar or tak.. hehehe..ko ni kJ.. pelik2 je..

KJ-kun said...

aku baru tukar la pinky..
tu yg x expect..
aku ingat sebab motor tu dah uzur huhuhu

yanna yazed said...

jgn di sbut2 bgitu... kang dia mrjuk lg br ko tau...

KJ-kun said...

ish2...ko jngan r bg tau dia...
dia ada kat luar bilik aku tu...
kang dia dngar plak hahahhaha

yanna yazed said...

psst2... cik WLB.. kj kta nk bli moto br... psst22... kj kta kamu xbest dh... psst22, kj kta kamu dh tua, xleh lari laju... psst22, baik kamu mrajuk dgn dia yek...

kj, aku bisik2 je... hrp2 dia xdgr...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...