nak ikut.....

Friday, November 12, 2010

Awek kau terlalu bersosial la..

“Awek kau terlalu peramah dan sosial la”

“Yeke?? Kau jumpa dia kat mana??”

“Ye…semua orang dia layan..”

“Baik kau bagi tahu aku….kau jumpa dia bersosial kat mana!?”

“aku jumpa dia kat facebook”

“~$%^&%^”



Zaman sekarang ini, lelaki atau perempuan tidak boleh lah marah kalau boyfren / gurlfrennya bersosial dan kerap melayan orang lain, lebih-lebih lagi rakyat Malaysia….=) Ini kerana rakyat Malaysia merupakan seorang yang peramah dan suka bersosial….Tidak percaya?? Kita telah sapu semua rekod…antaranya ialah pengguna aplikasi Facebook (Terdapat kira-kira 7.5 juta pemilik akaun Facebook di Malaysia)…. Friendster dan Twitter yang tertinggi di DUNIA….tidak lupa juga, pengguna SMS tertinggi di DUNIA..WOW, satu pencapaian yang membanggakan!!! HAHAHA….Rakyat Malaysia telah membelanjakan RM35 juta untuk menghantar 3.5 bilion khidmat pesanan ringkas (SMS) pada tahun ini (jumlah perbelanjaan ini adalah berdasarkan anggaran kos satu sen bagi setiap SMS yang dihantar). Tak kisahlah jika hendak bersosial dalam laman sosial dan laman sembang asalkan ia tidak mendatangkan keburukan dan melalaikan..

“Ketika ditimpa bencana, kita akan mengenali yang mana satu lawan & yang mana satu kawan.”


5 comments:

BeaN MorENo said...

haha...bila awek kita layan facebook bermakna dia adalah sosial bukan Sosial ye...haha

Asrol Mania said...

kalo awek nak layan orang lain kat fesbuk xpe, tp jgn lebih2 okay.. hahaha... banyak kes rumah tangga rosak sebab pasangan dapat cinta baru dari tenet..

Jejaka Terhangat said...

aku lg prefer aweks aku takde facebook..kalo ada pon aku akan kata tak payah la aktif sgt..sbb kita semua pon tau fb tu lagi dtgkan -ve compare to +ve

Nurhidayah Bahari said...

hahah...btol2...xsalah kawan2...jgn lebih2 dh...=)

KJ-kun said...

Bean Moreno: hahaha memang Sosial =)

asrol mania: betul2

JT: hahaah awek takyah ada fesbok..kita mesti ada fesbok kan hahahah

nurhidayah: betul2 semua perkara kalau lebih2 akan bawa padah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...