nak ikut.....

Wednesday, January 14, 2009

Aku, lelaki kurang normal & My girl....

Kepada semua yang bergelar LELAKI, kalau ada perempuan cakap macam ni, so korang kena paham-paham la apa yang diorang maksudkan ye. Perempuan ni penuh dengan kelembutan dan ayat yang tersirat.Ye lah, perempuan la katakan…Aku plak jenis yang LURUS, x faham ayat yang berkias2 huuhu

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu...klu you jawab budak perempuan tu kena lah...
Lelaki kurang normal jawab: You lagi lawa daripada dia..
Aku jawab: Secara jujurnya budak tu lagi lawa tp dia bukan my type..i suka macam you chuby2, sedap peluk...(cakap jujur, x baik tipu huhu)
_____________________________________________

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom la pi makan. Lapar sangat ni!
Lelaki kurang normal jawab: belum..I tahu you mesti dah lapar..Jom kita g makan nak...
Aku jawab:Belum lagi...tapi x pe lah I tahu you on diet...jadi I sama2 berlapar dengan you.. (jimat duit, klu makan mesti kena bayar harga utk 2 org)
_____________________________________________

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah satu untuk I.
Lelaki kurang normal jawab: I belikan untuk you...you ambil je yang mana2 berkenan..
Aku jawab:Ish x lawa r...baju gaun ni x ada poket pun (sebut je apa2 kekurangan baju tu dan cepat2 berlalu pergi)..susah you nak simpan duit syiling nanti..
_____________________________________________
Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la...
Makna tersembunyi: Tolong la picit kepala I.
Lelaki kurang normal jawab: I picitkan kepala you ye..
Aku jawab: Nah duit ni, pergi la beli panadol kat kedai depan tu...
_____________________________________________
Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong I basuh kain-baju sekali, yek.
Lelaki kurang normal jawab:Awak g siap2, kita makan kat luar je..nanti balik I basuhkan baju2 tu..
Aku jawab: You rehat la dulu...nanti dah hilang letih tu..you bangun masak n basuh baju la..
_____________________________________________
Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.
Lelaki kurang normal jawab: I pun suka berkawan dengan you...You pun baik, memahami bla bla bla…(sama seperti apa perempuan tu kata cuma tambah 'pun' je...ingat ni pertandingan copy ayat ke???)
Aku jawab: Jangan r puji2 lebih...nanti kembang plak I hahahah
_______________________________________________
Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Bagi banglo 3 tingkat 1 biji...BMW keluaran terbaru 1 bijik dulu sebelum nak menikah lagi satu.
lelaki kurang normal jawab: I x kan kahwin lagi satu...you je satu2nya dalam hati I.
Aku jawab:I nak kuar jap, nak g jabatan agama..nak ambil borang kahwin lagi satu supaya you sign ye...I dah lama tunggu you bg kebenaran ni...
_______________________________________________
Kalau perempuan kata : dah lama rupanye kite bercinte ekk..
Makna tersembunyi : cepat2 laa pinang I....I nk kawin nihh...[tersengeh2 malu]
Lelaki kurang normal jawab: I akan hantar pinangan hujung minggu ni ke rumah ibu bapa you yer..
Aku jawab: Ala you ni..kita baru jer bercinta 5 tahun...kita genapkan je lah 10 tahun k..

18 comments:

piNky LuCiA said...

waaaa... awk mmg sorg yg berterus trg la.. msti tak byk dosa kan.. so.. terus kan gaya hidup anda.. sy suka.. hehehe :p

KJ-kun said...

awak suka saya??saya pun suka awak..I follow u hahaha

-eni- said...

saye pon suke awak jugak! wawawa...
eyh.. kencang ko punye entry skang...
apsal asyik ade perkataan pompuan jek?

KJ-kun said...

hahaa awak pun suka saya gak ke cik eni???
perempuan???sebab aku masuk fasa dewasa skang hahahah

Monkey D Luffy said...

aku takder pun yg nak ckp cam tu... huhuhu

KJ-kun said...

ala jangan majuk kapten...
aku cakap utk ko bleh??aku pun suka kapten hahahha

.hunney dew. said...

haha.
entry neh bez bez n bez.

KJ-kun said...

terima kasih kerana memberi komen

::dazzLaila:: said...

alahai.. bterus terang sgt pon nti pompuan tak caya.. kene ade tipu2 cket.. amik ati.. ekeke

kj said...

oww kira gurl suka dengar perkara2 tipu dr kebenaran r eh hahahah

hard_die said...

wa bgus nya anda.. btrus terang.. f sy jd ppn tu da dkn lama da kn tinggal nih.. hua2x

kj said...

nasib baik ko laki huahauahu

piNky LuCiA said...

dazzLaila : eh... mana ade org suka tipu2 sikit.. sume org tak suka ditipu.. kan3 kj kun? hehehe

KJ-kun said...

hahaha betul...betul...betul...(gaya ayah pin)

Anonymous said...

perlu ke mcmtue???

ko nk aku komen pe lagi????
hehehe...

~~Trouble_beLLa

piNky LuCiA said...

waa... kj-kun setuju.. hehehe.. so jgn tipu2 tau..

NaD said...

hey!tidak bg saya!!
saya tak stuju...
sbb saye pompuan...
jangan kutuk lebey2 k..?
siap kamu!
hurm....

NaD said...

hey!tidak bg saya!!
saya tak stuju...
sbb saye pompuan...
jangan kutuk lebey2 k..?
siap kamu!
hurm....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...