nak ikut.....

Sunday, January 4, 2009

Salam tahun baru 2009...

Salam Tahun baru..ari ni sudah ari ke empat kita dalam tahun 2009 dan seminggu dalam tahun 1430 hijriah....Sori geng sebab hampir sebulan x update blog...biasa r cuti semester kita kena cuti puas-puas (sebab tu lah berat badan aku naik; makan tido pastu makan balik n tido hehehe), berbalik kepada tahun baru, walaupun kita berasa teruja dan seronok menyambutnya sama ada di dataran atau mana-mana je (aku sambut atas katil je sambil layan movie huh..), kita perlu memandang ke belakang mengimbas kembali sepanjang 2008 untuk muhasabah diri...Bagaimana dengan tahun 2008 korang?? adakah kita telah melakukan yang terbaik sepanjang hidup ni, menjadi rakyat dan ummah yang berguna?? jika belum kita kena meningkatkan usaha lagi untuk tahun nie bagi menjadi yang lebih terbaik...

Ni la Citer yang aku tngok pada malam tahun baru..

Dan seperti biasa bila masuk tahun baru je, secara automatik kita akan tanam azam baru, betulkan??aku pun x terkecuali..azam tahun baru aku nak belajar bersungguh2, biasa r dah last semester baru dapat kesedaran huhu n menjadi insan yang berguna.(selain berusaha turunkan berat badan hahaha)...aku nak my parents menangis sebab bangga dengan aku, bukan menangis sebab kecewa dengan aku...aku akan berusaha mencapai azam ni supaya x r jadi mat jenin moden yg hanya kaya dengan angan-angan indah saje...selamat Tahun Baru!!!

4 comments:

Anonymous said...

Selamat tahun baru khairul - riz

rul-ehsan said...

salam tahun baru kj...wah!!...al da best for dis sem..hope it will be our last sem..huhu

oRcHiD said...

happy new year~!! :D

KJ-kun said...

epy new year tu....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...