nak ikut.....

Sunday, January 11, 2009

Ayat Tackle Dulu2 Vs Ayat Tackle Aku huhu

Ayat Tackle Dulu2
1.Hai, boleh berkenalan?
-selalu di gunakan oleh pihak lelaki apabila ternampak gadis yang berkenan di hati...Klu aku jadi gadis tu,aku reject terus...lelaki tu mesti nak berkenalan sebab rupa nyer....
VS
Ayat Tackle Aku
1. Hai, Awak nie Mira (sebut je nama mana2 girl) kan kalau saya x silap??
-Klu girl tu kata "saya bukan mira", cakap r oh maaf saya ingat awak ni Mira kawan saya dulu..muka awak nampak sama r...pastu pandai2 lah sambung ayat ye..terus berbual uhuhu
________________________________________________________
Ayat Tackle Dulu2
2.Larilah laju sikit!
-Ayat ni biasanya digunakan oleh lelaki apabila girl sedang beriadah atau joging di taman, sedangkan lelaki tu duduk melepak di bangku taman bersama teman2..hahah
VS
Ayat Tackle Aku
2.Hai, boleh saya temankan awak jogging??
-Ala be gentleman r..jangan takut dia kata kan tidak..klu girl tu kata tidak pandai2 la korang takutkan dia..contohnya "depan tu banyak anjing liar bahaya jogging sorang2"..huhu
______________________________________________________
Ayat Tackle Dulu2
3.Hai, boleh tak i mintak nombor you?
-Ayat yang paling popular digunakan di majlis2 keramaian.
VS
Ayat Tackle Aku
3.Hai, minta maaf,awak tahu x nie no sape (sebut no hp sendiri)?
-Pastikan sebut berulang2 kali no hp sendiri tu, sehingga dipastikan girl tersebut dapat menghafalnya...Bila girl tu masih kata tidak tahu..baru beritahu itu adalah no hp anda...anda akan dapat melihat respon yg positive darinya...gurl kan suka guy yg humor...betul x??
______________________________________________________
Ayat Tackle Dulu2
4.Hai, kawan saya disana tu kata awak cantik! Dia nak berkenalan dengan awak..
-selalunya berlaku di parti atau majlis sosial.

VS

Ayat Tackle Aku
4. Hai, saya KJ..saya rasa tertarik sejak first time melihat awak..Saya ingin berkawan dgn
awak. Sudikah awak berkawan dengan saya??
-Sekali lg Bro, klu nak tackle be gentleman r..kalau seseorang lelaki tu hantar kawan sebagai wakil,nampak seperti dia tidak serius nak berkenalan dan seorng lelaki yg x berani..Silap2 hari bulan, kawan yg dihantar tu yg dapat tackle that gurl.
p/s: Pada pandangan korang ayat tackle mana yg lebih baik???hhuhuhu.

9 comments:

Monkey D Luffy said...

hahaha... dua2 sama... gaya boya tembaga.

Johan said...

bro..

Dulu dulu orang tak mengayat.. org tua tua yg ayatkan...

Ayat dulu dulu -
dari mak pengantin " Anak dah berpunye blom?.. meh la jadik menantu makcik..."

Ayat skrang...
dari pengantin..." Omak.. Aku nak kawin dah ni.."

anyway, nice blog.. keep on blogging...

cheerios!

Johan

eni said...

hahaha... syabas!!!
aku suka entry neh....!

p/s: utk jwpn komen sblm ini - eleh... rindu nak aku blanje r tu?? boleh jek... nnti suatu ari kite nge'date' ye... lalala~

KJ-kun said...

To monkey D luffy...ok apa boya tembaga..huhu tembaga tu..

to johan..thanx 4 your comment..n view my blog

to eni...aku tulis dalam diari aku..yg ko nak belanja aku huhu

oRcHiD said...

kj~
wah2.. ak xtau plak ko ade 'koleksi' ayat2 ni~
wakakakakkakaaka~ :D

lea said...

xtahan yg tya nu phone 2...
ntah paper jerk...
huhuhu

KJ-kun said...

hahahha...eh aku pernah buat tau..huhhuu

H2 said...

waaa..bleh wat jd tok guru nih.

H2 said...

Waaa...bleh wat jd tok guru nih

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...