nak ikut.....

Tuesday, January 13, 2009

Undian Terakhir...

Hari ni merupakan ari terakhir aku mengundi dalam pilihan raya..Ish Pilihan raya apa ni?? Mesti korang ingat aku ni dah x siuman kan??Hish..bukan pilihan raya kat Kuala Terengganu tu..aku pun x pernah jejak kaki lagi kat situ..tapi teringin nak turun kat sana r..ni pilihan raya kampus (PRK) UTM yang berlangsung ari ni...penuh bangunan fakulti dengan poster calon2 yg bertanding...kira PRK kali ni meriah, kerana berlaku pertembungan hebat diantara Gelombang merah (evolusi mahasiswa) dengan gelombang oren (promahasiswa)..kira berlaku Tsunami kat UTM ni r...
Aku punya semangat pergi mengundi awal pagi lebih kurang dalam pukul 9 pg..pusat mengundi x buka lagi tu...jadi aku g makan dulu, kemudian baru mengundi..aku dapat no giliran yg ke 110..aku diminta untuk memilih 3 calon dari 5 utk calon fakulti, dan 10 calon dari 23 untuk calon umum...aku ni x ada r peminat fanatik kumpulan merah atau oren...aku mengundi sebab diri calon itu sendiri..and sorry to say, aku mengundi kesemua calon oren untuk calon fakulti dan untuk calon umum agak seimbang r..
Bila nak keluar dari pusat mengundi, biasanya pengundi dari fakulti mekanikal mesti ada dapat something...biasa r..pengundi fakulti ni yg paling liat nak mengundi, jadi terpaksa membuat tawaran hadiah2 menarik...tahun2 lepas ada pelajar yang dapat tiket kapal terbang g langkawi... aku harap tahun ni aku dapat huhu...aku tgok no bertuah tu adalah 111...argh melepas aku..aku merajuk, membawa diri dan membuat keputusan, ini lah undian terakhir dari aku...uish aku bkn senang2 nk merajuk, hati kental ow..ni sebab, aku dah last semester...dah x ada kesempatan untuk mengundi lagi haha...apa2 pun undilah calon yang berwibawa, supaya membawa masalah yang kita hadapi ke pihak atasan..selamat mengundi!!
p/s: nak cuba campurkan air sirap (merah) dan air oren....sedap ke huh??

11 comments:

riz said...

ko bg tahu aku ko belum mendaftar sebagai pengundi??hahhaa

Umie said...

betul2...kena mengundi berdasarkan kredibiliti calon tu bukan sbb dia dari parti mane A ke parti B ke...sbb parti tu x mencerminkan dia tu berwibawa gak... peace!!!!

KJ-kun said...

yup aku setuju sangat..

Anonymous said...

ak kali ptama n akhir ngundi ari ni.xpernah g nundi.haha.. malu je nk ngaku bdk thn 4 mse ngundi td.xtau ape2.. hebat ny fakulti mekanikal bg tiket mlancong. fakulti ak bg managemnt diary utk sume pngundi.dgr cite thn lps bg mkn.huhu

Monkey D Luffy said...

cuba ko lambat 5 saat... mesti dapat hadiah bertuah. huhuhu

oRcHiD said...

uik~
arini ek mengundi.. eemm thun ni ak x mengundi la.. xpe2 nnt ak pos undian ak ek.. wakakakakaka~
menyampah tol ak ngn fakulti korg ni..
hdiah bkn main best..

kj said...

tu la kapten...dah x ada rezeki nampaknya..apa kata kapten yg bg aku hadiah??hahaha

to orchid..undian pos x dikira r..kira undi hantu tu haahah..
biasa r FKM, % terendah pelajar yg kuar mengundi..

piNky LuCiA said...

waa...da ngundi ke? UM rini baru penamaan calon..huhu.. tak tahu nak undi sape..

tp.. mcm nk undi oren..wakaka

KJ-kun said...

haha undi la calon yg berwibawa...

piNky LuCiA said...

betul..betul..betul.. :)

ehan cOmei.... said...

huhu..
eh nk jwb yg cmpur sirap merah n air oren tu..
sedap...!!!
kan aku penah buat dlu..ko minum gak kan???
time ari terbuke ktr..hahaha.. sedap kan???

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...